Een overzicht van alle spaardeposito’s, rentecertificaten en termijndeposito’s met de hoogste spaarrente. Vind het spaardeposito met een hoge rente. Er wordt vergeleken op een termijn van 5 jaar.

Depositorente terug naar 3,00%

Voor een spaardeposito van 5 jaar krijgt u een rentevergoeding van maximaal 3,00% rente per jaar. De depositorentes zijn per november 2013. Dit is een stuk lager dan in 2012, toen kreeg u nog boven de 4,00% rente per jaar. Aanbieders met een hoge depositorente zijn Argenta en BIG Bank, maar beide banken zijn niet Nederlands. Daarom beperken wij ons onderstaand slechts tot de Nederlandse bankinstellingen.

Aanbieder Spaarrekening Looptijd Spaarrente
NIBC Direct ZekerMeer Deposito 5 jaar 3,00%
Centraal Beheer Achmea Rentevast Rekening 5 jaar 2,85%
Credit Europe Bank Termijn Deposito 5 jaar 2,75%
LeaseplanBank Termijndeposito 5 jaar 2,60%
Aegon Bank Deposito Sparen 5 jaar 2,40%
SNS Reaal Keuzedeposito 5 jaar 2,00%

spaardepositorente Bron: NIBC Direct

 • Zilvervloot geen hoge rente - (07/12/13)
  De zilvervlootspaarrekening nieuwe stijl. Wat is dat ook alweer? U spaart jaarlijks tot een maximum (nu 600 euro) en per afgerond spaarjaar ontvangt de spaarder een premie van 1 procent over de inleg, (...)
  Lees meer ...
 • Depositosparen met flexibiliteit - (24/10/12)
  Een spaardeposito heeft een overduidelijk voordeel; een hogere rentevergoeding. Maar daar staat ook wat tegenover; uw geld staat voor een beperkte duur vast. Hoe kunt u hier toch meer flexibiliteit in (...)
  Lees meer ...
 • Deposito zeer populair - (16/08/12)
  Sparen via een deposito is zeer populair. Logisch, want alleen daar krijg je tegenwoordig nog een fatsoenlijke rente. Maar dit betekent wel dat het geld van consumenten vastzit. En dat je het niet zon (...)
  Lees meer ...
 • Loont extra rente van spaardeposito? - (26/07/12)
  Wat is beter, een reguliere spaarrekening of een spaardeposito? Bij een reguliere spaarrekening bent u vrij om op elk moment uw geld op te nemen. Bij een spaardeposito of een termijndeposito, de naam (...)
  Lees meer ...
 • Spaarders kiezen meer voor spaardeposito - (08/07/12)
  Een jaar geleden koos slechts 6% van de spaarders voor een termijndeposito. Inmiddels kiest maar liefst 37% voor sparen voor een langere termijn. Oorzaak is dat veel Nederlanders een steeds lagere ren (...)
  Lees meer ...

U krijgt op een spaardeposito een hogere rente dan op een reguliere spaarrekening. Het is dus zeker verstandig om af te wegen of u bereid bent om uw spaargeld onder voorwaarden in te brengen. Een tussenvariant is klimsparen, dan krijgt u naar gelang de looptijd een hogere rente.

spaarrekeningen, hoogste depositorente europa, overzicht online bankrekeningen met hoogste spaarrente, sns groen be, sns groen sparen, hoogste rente in europa