26/12/15

Waar kunt het beste sparen in 2016? Welke banken hebben een spaarrekening met een hoge spaarrente? Eind 2015 zijn wederom een aantal prijzen uitgedeeld aan banken die het gehele jaar de verhoudingsgewijs hoogste rentevergoeding hebben uitgekeerd.

De Gouden Spaarrente Award is in december 2015 gegaan naar de Belgische Argenta Bank. Deze bank valt onder het Belgische depositogarantiestelsel. In 2015 heeft de Internet Spaarrekening van Argenta Bank het gehele jaar in de top 3 met hoogste rentes gestaan. De spaarrente op sparen zonder voorwaarden per eind 2015 bedraagt 1,20% op jaarbasis. Overigens heeft Argenta Bank ook een interessante kinderspaarrekening, met een rente van 1,35% (!).

Het Gouden Spaarvarken voor 2015 is nog niet uitgereikt. Daarbij wordt sec naar het uiteindelijke hoogste effectieve rendement over het gehele haar gekeken. Vorig jaar won Knab. Was hun internetspaarrekening ‘Flexibel Sparen’ in het verleden enkel toegankelijk voor betalende klanten, per 2014 is deze opengesteld voor alle consumenten. Kijkend naar de resultaten over het jaar 2015, maken wederom Knab, maar ook Nationale Nederlanden en Zwitserleven goede kansen.

Spaarrekening met hoge rente?

Bekijk ons overzicht van hoogste spaarrentes.