16/05/11

Fiscalert.nl heeft een aantal leuke en interessante tips om slim te sparen en verstandig uw spaargeld te stallen. Een van de tips is om uw kinderen fiscaal te steunen. Een goede tip vinden wij, we herhalen hem even.

Spaar bij de familiebank: Heeft u geld op een spaarrekening dat u voorlopig niet nodig heeft? En is uw kind bezig om een huis te kopen? Dan is er flink wat spaarvoordeel te behalen door uw kind als spaarbank te gebruiken. In plaats van de volledige hypotheekrente aan de hypotheekverstrekker te betalen, kan uw kind een deel van de financiering via de ‘familiebank’ laten lopen. Het mes snijdt dan aan meerdere kanten: u krijgt een hoge rente op uw geld, het kost uw kind niets extra’s en de fiscus betaalt mee.

Kortom, u kunt dus eenvoudig uw spaargeld inzetten om uw kind te steunen. Het aardige is dat u vermogensrendementsheffing over dit deel van uw vermogen vermijdt, u kunt een hogere rente rekenen die de fiscus vergoedt aan uw kind en u helpt uw kind met de eerste schreden op eigen benen.

Spaarrekening met hoge rente?

Bekijk ons overzicht van hoogste spaarrentes.