07/09/14

Op dit moment zijn de spaarrentes erg laag. Dat is nog geen reden om niet te sparen. Iedereen moet namelijk spaargeld achter de hand hebben voor grotere uitgaven.

Op dit moment kun je maximaal een spaarrente krijgen van 1,7 procent. De meeste Nederlanders hebben hun spaargeld ondergebracht bij de vier grootste banken van Nederland. Deze spaarders zijn nog veel slechter uit met een spaarrente van 1,1 of 1,2 procent. Door een gebrek aan alternatieven, is in de meeste gevallen sparen toch de beste manier om nog rendement te maken.

Je kunt gaan voor alternatieven van sparen, maar daar kleven risico’s aan. Door bijvoorbeeld te beleggen maak je gemiddeld een hoger rendement, maar je kunt ook een deel van je vermogen laten verdampen door tegen verliezen aan te lopen. Dat hebben wij gezien in de jaren 2008 en 2009.

Kies ondanks de kleine verschillen toch voor de hoogste rente

Banken die nu een naar verhouding een hoge spaarrente bieden, zullen dat ook blijven doen nadat de spaarrentes weer zijn gestegen. De Rabobank, ABN Amro en de ING hoeven geen hoge spaarrentes te bieden om spaarders aan te trekken. Het spaargeld komt toch wel binnen.

Tip: vergelijk de spaarrente die je nu krijgt met de hoogste spaarrentes. Door genoegen te nemen met een lage spaarrente loop je jaarlijks veel geld mis.

Spaarrekening met hoge rente?

Bekijk ons overzicht van hoogste spaarrentes.